a nép levében

A nép levében lenni a legjobb dolog. Együtt főni és együtt lenyeletni. Erre számíthatsz. És ha Te azt hiszed, más vagy, nagyon tévedsz. Te is benne fősz a nép levében, csak még nem fogtad fel, nem jöttél rá. A ráébredéshez egyetlen jó tanácsunk lehet: csak semmi finnyáskodás!

Facebook

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Friss topikok

Linkblog

A Magyar Idők újságot reklámozza az MTI!

2015.09.09. 09:27 adjatok neki

Azt már megszoktuk, hogy az MTI (Magyar Távirati Iroda) a kormánynak ott nyal be, ahol tud, de hogy pr feladadtokat is ellásson, az már kicsit furcsa.

Leírjuk ide a kevésbé járatosak kedvéért, hogy mit kellene csinálnia egy nemzeti hírközlési irodának:

1. Az MTI sok-sok független újságíróval mindenütt ott van az országban - elvileg-, ahol történik valami, többek közt végigül kormányzati és ellenzéki sajtótájékoztatókat és az így születő híreket, fotókat, infografikákat feltölti az oldalára. 

2. Az online médiumok, a print lapok, a tévék, rádiók stb. előfizetnek (ebből él a cég) az MTI híreire azért, hogy információkat vegyenek át az MTI-től. Mert miét kellene mindenhová újságírót küldenie egy szerkesztőségnek, ha ezt a feldatot az MTI ellátja.

3. Szabály: ha bemelyik médium átvesz anyagot az MTI-től, azt fel kell tüntetnie a cikkeiben.

Ehhez képest mi történt tegnap.

A print screent készítettünk az MTI oldaláról:

magyar_idok_mti.png

Akkor most vizsgáljuk meg egy kicsit ezt alaposabban!

Az MTI hétfő hajnalban 3:34-kor ad ki egy közleményt, amit a Magyar Idők lapból vett át, abból a Magyar Időkből, amely még elvileg nyomdában van, hiszen feltehetően hajnalban nyomják ezt a lapot is. De az MTI olyan szemfüles, hogy ott áll a nyomdagép mellet, átfutja a lapot, és észerveszti, hogy na, mi erről nem is tudtunk, pedig nemzeti és fontos. (És a hír egyébként tényleg az.) Gyorsan átveszi a hírt, és becsületesen feltünteti a hivatkozási forrrást. Ugye érezzük, hogy mekkora álszentség van ebben!

Jogosan felmerül pár kérdés:

Hogy lehet az, hogy erről a hírről, ami egyébként nagyon fontos, az MTI nem értresült? Nem hívta meg az MTI-t  az FM a sajtótájékoztatójára, vagy az MTI nem vette észre a sok-sok e-mail között az FM sajtóközleményét?

De lehet, hogy helyesebb úgy kérdezni, hogy lehet az, hogy nem úgy közölték a hírt: Orbán Viktor felolvasta a Magyar Idők nyomdafirss példányából az MTI tudósítójának, hogy....?

Vagy ez már annak a jele és üzenete, hogy az MTI is egyenesen a Magyar Időkből fog tájékozódni a jövőben, hiszen Orbán Viktor is onnan, és szép lassan fizikailag is megszűnik a távirati iroda, magába emészti a 21. század abszurditása, a Magyar Idők.

magyar_idok.jpg

Ha valaki nem tudta volna elolvasni a print screenről a cikket, ideszerkesztjük változatlan formában, minden módosítás nélkül.

Gazdaság-földművelés-lapszemle 
Magyar Idők - Mintegy 60 milliárd forintot fordíthat az ország az ökológiai gazdálkodás támogatására


    Budapest, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Minden eddiginél többet, a korábbi keret csaknem háromszorosát, mintegy 60 milliárd forintot fordíthat Magyarország az ökológiai gazdálkodás támogatására - írta a Magyar Idők hétfői számában. 

    A lap a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkárságának tájékoztatására hivatkozva azt írta, a gazdák jóval egyszerűbb feltételek mellett tudják igénybe venni a támogatást: a jövőben elegendő lesz az uniós ökológiai rendelet követelményeit betartaniuk. A támogatási összegek minden művelési ág esetében nőttek, a kertészetek egy hektárra jutó támogatása pedig akár másfélszeresére is emelkedhet.
    Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a lappal közölte: a most induló költségvetési időszakban sokkal élesebben kettéválik az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) és az ökológiai gazdálkodás támogatása, és míg az AKG célja környezetkímélő gazdálkodási formák támogatása, az ökológiai gazdálkodás célja ennél jóval több, és így a vállalt kötelezettségek is jóval szigorúbbak. 
    A biogazdák nem válogathatnak az előírások között, az uniós ökorendeletek valamennyi előírását be kell tartaniuk, hiszen a cél az, hogy Európában mindenütt azonos körülmények között termelt, különleges minőségű, ellenőrzött biotermék kerüljön a fogyasztó asztalára - közölte a helyettes államtitkár. 
    Az újság emlékeztetett rá: mindkét program 2016. január 1-jével indul, de a pályázati feltételeket már ebben a hónapban nyilvánosságra hozzák, így lesz idő a felkészülésre is.

bGK \ bzt

MTI 2015. szeptember 7., hétfő 3:34

A bejegyzés trackback címe:

https://nepleveben.blog.hu/api/trackback/id/tr307770838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agysebész migráns 2015.09.09. 19:33:33

Mocskos MTI nem a hazaáruló, magyargyűlölő libsi mocsokportálokat reklámozza.

Gyorgy Nagy 2015.09.09. 20:34:30

Még seggtőrlésre is SZAR az ujsàg.A főszerkeztő pedig az orszàg egyik legnagyobb seggnyalója (Csermely ) .A HIR tvnèl is azt csinàlta.

csak egy néző 2015.09.09. 20:58:49

@Gyorgy Nagy:
Gyönyörű csapat,
Főszerkesztő: Csermely selymes nyelvű Péter
Az online is csupa nagyszerű szervilis hazaffy

Főszerkesztő: Élő hírhamisító Gábor
Társ-főszerkesztő: Szikszai bukott hír tv-s Péter
Vezető szerkesztő: Pósa Playboy, CKM pinabubus Árpád

Szűtté mamá? Szűjjé! 2015.09.09. 21:48:03

@Agysebész migráns: Te egy igazi hülye vagy, tudod-e? Az nem merül fel a hülye agyadban, hogy nem kéne sajtótermékeket gyártó magánvállalkozásokat reklámoznia?

Nem csoda, hogy fideszes vagy.
süti beállítások módosítása