a nép levében

A nép levében lenni a legjobb dolog. Együtt főni és együtt lenyeletni. Erre számíthatsz. És ha Te azt hiszed, más vagy, nagyon tévedsz. Te is benne fősz a nép levében, csak még nem fogtad fel, nem jöttél rá. A ráébredéshez egyetlen jó tanácsunk lehet: csak semmi finnyáskodás!

Facebook

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Friss topikok

Linkblog

Elrontották a magyar foci válogatott poszterét - ez is Soros György ármánykodása?

2016.06.10. 08:59 adjatok neki

Miközben a legújabb trendeknek megfelelve, az angol Sean Ford elkészítette a foci EB csapatainak minimalista posztereit, amúgy szépek lettek, mi pedig megint megszívtuk. Ugyanis a nemzeti színeink sorrendjét elrontották, mint az alább is megfigyelhető. Nem is értem, hogy miért hallgat Szijjártó Péter külügyminiszter. Hol van a kiállás, a tökös megmondó gyerek?

Szerintem gyűjtsünk aláírást, hogy induljon plakátháború: Üzenjük BrüsszelPárizsLondonak, mi magyarok más színűek vagyunk! 

Same in english!

 

kepernyofoto_2016-06-10_8_48_42.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nepleveben.blog.hu/api/trackback/id/tr768796876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

röf 2016.06.10. 16:45:12

Nektek készült.
Ti mindig fejen állva nézitek a világot.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.06.10. 16:51:54

Valami kis örömük a ballibáknak is kegyen..:)

lako84 2016.06.10. 17:12:05

Szánalmas... Mármint a cikk..

fda 2016.06.10. 18:00:17

@lako84: Te olvastál cikket valahol? :-)

Ez csak egy szokásos, 5 perc munkával elkészült "fikázzunk bármit" típusú, értéktelen böffenet volt.

kissiú 2016.06.10. 18:07:59

Ezért a plakátért fizetett valaki?

kvadrillio 2016.06.10. 20:06:48

Főoldal » Hírek
Zsidó ifjúsági vezetők Brüsszelben
2016-06-09 14:23:43

Nem mindennapi lehetőséggel kereste meg a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) a magyar zsidó ifjúsági szervezetek vezetőit: 20 fős delegáció utazhatott ugyanis Brüsszelbe, az Európai Unió szívébe. A csoport Niedermüller Péter, az Európai Parlamenti képviselőjének meghívására érkezett Belgiumba.

IMG_0107.jpg

A fiatalok a MAZSIHISZ három munkatársával, Deák Andreával, Dési Tamással és Nagy Ákossal vágtak bele a május 30-án induló négy napos útba. A sors fintora, hogy a delegáció az esős Budapestről csöppent a még esősebb Brüsszelbe, így az első napra tervezett nagy városnéző túra helyét végül a szárítkozás és a szobára való várakozás vette át. Miután mindenki kipihente az út fáradalmait, eljött az első találkozók ideje.

Mindenekelőtt az AJC Transatlantic Instute látta vendégül a delegációt, majd nem sokkal később a B’nai B’rith International nevű világszervezethez látogattunk el. Az AJC-nél a legaktuálisabb társadalmi kérdések kerültek első, többek között a migráns-válság kezelése, és lehetséges megoldásai. A második találkozón már könnyebb vizekre eveztünk, így minden szervezet elmondhatta magáról a legfontosabbakat, a B’nai B’rith vezetője pedig biztosította a delegációt a jövőbeni támogatásáról.

Az első nap levezetéseként vendéglátónk, Niedelmüller Péter társaságában költöttünk el egy 3 fogásos vacsorát, miközben a képviselő úr kifejtette nézeteit az izraeli politikáról, valamint a magyarországi zsidóság helyzetéről.

Természetesen nincs brüsszeli út az Európai Parlament meglátogatása nélkül, így nem meglepő, hogy a csapat a második napra az EP-be költözött. Az óriási épület és a rengeteg nemzetiség ámulatba ejtette a delegáció tagjait. Már az előtérben előkerültek a fényképezőgépek, villogtak a vakuk és a selfie kamerák. Miután mindenki lefotózta magát a kedvenc zászlójával – a csoport egyik tagja még saját izraeli zászlójával is – rövid előadás keretében megismerkedtünk az alapvető EU-s tudnivalókkal.

Ezután MAZSIHISZ delegációból ismét turistacsoporttá változtunk, hiszen megtekintettük a hatalmas üléstermet, ahonnan nem volt egyszerű tovább tessékelni bennünket a következő programpontra. Miután ez mégis sikerült, Niedermüller úr jobbkeze, Arató Gergely – aki egyfajta „tourguide” szerepet is betöltött a négy nap során – további érdekességeket mesélt az Unióról és a napi munkáról.

A következő teremben Niedelmüller Péter fogadott minket, aki leginkább a magyar politikai helyzetről osztotta meg nézeteit a csoporttal, és a lehetséges megoldásokról beszélgetett a fiatalokkal. A képviselő Izraelhez fűződő baráti viszonyát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a következőkben saját szervezésű mini konferenciáján vehettünk részt, melynek témája az volt, miként lehetne több munkalehetőséget kínálni az Izraelben élő araboknak a start-up területén.

A nap második felében beszélgetésen vettünk részt Izrael állam Európai Uniós képviselőjével, aki az Unió erős Izrael-ellenességéről, és az erősödő antiszemitizmusról tájékozatott bennünket. A

CSODÁÁÁÁÁÁÁÁÁSSS !!! VAJHHH MAGYAR FIATALOK IS RÉSZT VETTEK MÁR ILYEN MEGHÍVÁSOS BRÜSSZELI LÁTOGATÁSON ???????????????????EZA NIDELMÜLLER FÓSZE SEM TUDOM HOGYAN IS KERÜLT BE BRÜSSZELBEHHH ?????

kvadrillio 2016.06.10. 20:12:56

.... Miután mindenki lefotózta magát a kedvenc zászlójával – a csoport egyik tagja még saját izraeli zászlójával is – rövid előadás keretében megismerkedtünk az alapvető EU-s tudnivalókkal.

Ezután MAZSIHISZ delegációból ismét turistacsoporttá változtunk, hiszen megtekintettük a hatalmas üléstermet, ahonnan nem volt egyszerű tovább tessékelni bennünket a következő programpontra. Miután ez mégis sikerült, Niedermüller úr jobbkeze, Arató Gergely – aki egyfajta „tourguide” szerepet is betöltött a négy nap során – további érdekességeket mesélt az Unióról és a napi munkáról.

A következő teremben Niedelmüller Péter fogadott minket, aki leginkább a magyar politikai helyzetről osztotta meg nézeteit a csoporttal, és a lehetséges megoldásokról beszélgetett a fiatalokkal. A képviselő Izraelhez fűződő baráti viszonyát semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a következőkben saját szervezésű mini konferenciáján vehettünk részt, melynek témája az volt, miként lehetne több munkalehetőséget kínálni az Izraelben élő araboknak a start-up területén.

A nap második felében beszélgetésen vettünk részt Izrael állam Európai Uniós képviselőjével, aki az Unió erős Izrael-ellenességéről, és az erősödő antiszemitizmusról tájékozatott bennünket. A továbbiakban Újhelyi István MSZP-s EP képviselővel ültünk egy asztalhoz, aki elmondta: a magyar politikai helyzet megoldását az egységes Európa intézményében látja. A csoport nem volt „szívbajos”, így provokatívabbnál provokatívabb kérdésekkel bombáztuk a képviselőt, a baloldal vízióját illetően. A beszélgetés olyan izgalmasra sikerült, hogy esetleges folytatás lehetősége is felmerült. Levezetésként a parlament antiszemitizmus elleni vezetőjével, Juan Fernando López Aguilarral beszélgettünk, aki különösen örült a delegáció által neki ajándékozott Saul fia DVD-nek.

A fárasztó kedd után laza szerda következett, későn keléssel, délutánra azonban visszatért minden a „régi kerékvágásba”, és nyakunkba vettünk az Európai Zsidó Kongresszust, majd a Zsidó Világkongresszust. Sok szó esett az európai zsidóság helyzetéről, ám a csoport nagy meglepetésére, mindkét szervezet az antiszemitizmust emelte ki legnagyobb problémaként. Delegációnk felvetette még a növekvő asszimiláció és a passzív közösség problémáját is.

Utunkat a helyi zsidóság megismerésével folytattuk az utolsó napon, amikor is ellátogattunk a Brüsszeli Nagy Zsinagógába. Az épület kívülről nem túl feltűnő, ám belülről annál érdekesebb. A brüsszeli főrabbi, Avraham Guigui beszélt a brüsszeli zsidók életéről. Arról, mennyire aktívak, és hogyan viselik a folyamatos terrorveszélyt. Sajnálattal hallgattuk, hogy Brüsszelben még a médiában is nyíltan megalázzák a zsidókat és Izraelt.

Kisebb kávészünet után a Magyarország Brüsszeli Állandó Követségén vártak minket kóser ebéddel, miközben aktuálpolitikai témákat vitattunk meg Várhelyi Olivér nagykövettel, aki bár próbálta megnyugtatni a csapatot, mégis komoly kérdéseket ébresztett a résztvevőkben. A felfokozott hangulat után feltettük a pontot az „i”-re és ellátogattunk az Európai Bizottság épületébe, ahol Navracsics Tibor biztos várt bennünket. Vele leginkább a magyar oktatáspolitika helyzetéről, valamint a magyar zsidóságot érintő kérdésekről beszélgettünk, amelyekkel kapcsolatban Navracsics úr támogatásáról biztosított bennünket.

A négy napos szakmai utazásunkba ezúttal ennyi fért bele, de hisszük, komoly lépéseket tettünk annak érdekében, hogy a magyar zsidóság még láthatóbb legyen, még több támogatóval rendelkezzen. Az ifjúság vezetői új tapasztalatokat szerezhettek, melyeket reméljük, jól tudnak majd kamatoztatni tevékenységeik során.

Rubin Eszter Rahel

...JAHHH....ÉS REMÉLEM POLOSKÁKAT NEM HELYEZTEK EL MINDENÜTT ??? :o)))))

grafoguru 2016.06.10. 22:20:29

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy valami kiverje nálatok is a biztosítékot.
Ja, de. A 300 Ft-os vizitdíj.

ember100 2016.06.10. 23:36:12

@A megvalósult amerikai ólom..:
Helló !

Akkor ezek szerint Neked EZ tetszik ?????
Talán még tapsikolsz is ?????

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.06.11. 13:05:26

@ember100: Nem, nekem nem tetszik, sőt még azt is el tudom képzelni, hogy egyáltalán nem egy véletlen hibáról van szó.
Viszont sok futball gyűlölő vérbalos biztos jót röhögött a markába , amikor ezt a posztot elolvasta.
Erre írtam, hogy legalább egy kis örömük adódott..

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.06.11. 13:07:59

@grafoguru: Nálad sztem az verte ki a biztosítékot, amikor oda vissza leverük a norvégokat, holott már előre elkönyveltétek a magyar vereséget. Nagyot nézhettél akkor, és azóta is úgy maradtál.
Most ez a kis aljasság a zászlóval csekélyke elégtétel lehet a számodra..:)

grafoguru 2016.06.12. 08:22:19

@A megvalósult amerikai ólom..:

Tényleg nem értelek.
Meggyalázták a zászlónkat. Ez neked "kis aljasság"?
Csalódtam benned.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.06.12. 14:08:25

@grafoguru: Ha minden aljas kisstílű geciséget túlreagálsz, hidd el nehéz életed lesz..
süti beállítások módosítása