a nép levében

A nép levében lenni a legjobb dolog. Együtt főni és együtt lenyeletni. Erre számíthatsz. És ha Te azt hiszed, más vagy, nagyon tévedsz. Te is benne fősz a nép levében, csak még nem fogtad fel, nem jöttél rá. A ráébredéshez egyetlen jó tanácsunk lehet: csak semmi finnyáskodás!

Facebook

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Friss topikok

Linkblog

Két év munkatábor rémhír terjesztéséért

2012.02.28. 16:19 adjatok neki

 mti

Két év munkatáborra ítéltek egy férfit Kínában, aki azt terjesztette, hogy az atipikus tüdőgyulladás (SARS) újból felütötte fejét az országban.

A Liu nevű férfi február közepén azt állította, az északkelet-kínai Baoding városának egyik kórházban több mint 50 beteget azonosítottak SARS-szal, s azt is mondta, a hírt a kórház megerősítette. A hét második felében már több száz elkülönített betegről és egy halálos áldozatról számolt be, amit számos kínai portálon is lehetett olvasni, a téma a mikroblogokon is azonnal megjelent.
 
A hírt a héten az érintett kórház és Baoding városának kormányzata is tagadta. Az egészségügyi minisztérium közleményben tisztázta, nincs szó SARS-járványról. Az említett egészségügyi intézményben ápoltak közt csupán az igen gyakori adenovírussal fertőzött betegek vannak, de nincs köztük olyan, akinek az állapota súlyos lenne és a betegségnek halálos áldozata.
 
A rémhírek terjesztésével Liu saját honlapjának forgalmát akarta fellendíteni, ami sikerült is, ám a társadalmi rend felforgatásáért most két év munkatáborral kell fizetnie.
 
 
 
A központi vezetés tavaly év vége óta fokozottan harcol az interneten terjedő hamis információk ellen, a valótlan hírek, pletykák forrásaira komoly büntetés vár. Tavaly ősszel a mikroblogok is szigorították a posztok igazságtartalmának vizsgálatát, ők a hamis informátorok felhasználói fiókjainak felfüggesztésével fenyegetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nepleveben.blog.hu/api/trackback/id/tr804220373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása