a nép levében

A nép levében lenni a legjobb dolog. Együtt főni és együtt lenyeletni. Erre számíthatsz. És ha Te azt hiszed, más vagy, nagyon tévedsz. Te is benne fősz a nép levében, csak még nem fogtad fel, nem jöttél rá. A ráébredéshez egyetlen jó tanácsunk lehet: csak semmi finnyáskodás!

Facebook

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Friss topikok

Linkblog

Kékre festenek minden középületet Calcuttában - állami public art?

2012.02.21. 08:05 nep leveben

forrás: mti/yahoo

Kékre festenek minden középületet Calcuttában annak jegyében, hogy az indiai kormány új jelmondata: "A határ a kék ég!".

Mi inkább azt mondanánk, határ a csillagos ég, de a végtelenség ígéretével kecsegtető lehetőség, előbb-utóbb biztosan feltűnik majd a magyar kormány szakembereinek is. Calcutta kékítésének legfőbb szorgalmazója egyébként a városfejlesztési miniszter, Firhad Hakim. Persze mi rögtön gyanítjuk, hogy a miniszter úr rokonságában akad olyan vállalkozó, akin rajta maradt több száz tonna kék festék, és ezt a gyanúnkat az is megerősíti, hogy Hakim úr azt vizionálta, ezentúl minden kormányépületet égszínkékre festenek akár rég volt vakolva, akár nem. Hozzátette, hogy a magánszektort is felkérik saját épületeik kékre mázolására. Valahogy ez a munkamódszer is ismerős.
 
A vállalkozók vélhetően nem fogják egymást a sorból kitaszigálva tülekedni a festéküzletek előtt  hogy boldogan tegyenek eleget a felhívásnak, mivel a lelkesítő festetés költségeit nekik kell állniuk.
 
Indiában nem ez az első városi "public art" projekt": 2006-ban egész Bihart rózsaszínűre pingálták, de nem Barbie-napok miatt, hanem, hogy visszaszoruljon a bűnözés, mert ez az árnyalat nyugtató.
 
A nép leve már előre neki áll, hogy narancssárga festékeket vásároljon föl, ki tudhatja...

A bejegyzés trackback címe:

https://nepleveben.blog.hu/api/trackback/id/tr14153482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása